A Gyomor Gastric Bypass (Bypass Gastrectomy) műtét

Miért a gastric bypass műtét?

Bariátriai Műtétek Bypass Gastrectomy

Gyomor bypass műtétre BMI 40 felett van szükség, viszont egyéb, indokolt esetben már BMI 35 értéknél ajánlott lehet a műtét. (Ha súlyos fokú reflux, térd ill. csípő ízületi kopásban szenved, vagy 2-es típusú diabetes-t állapítottak meg nála.)

A beavatkozás során a gyomor méretét jelentősen csökkentjük, és a vékonybél egy szakaszát a tápanyag felszívódás megakadályozása céljából a táplálék útjából kirekesztjük.

Az egyik leggyakrabban alkalmazott sebészeti beavatkozás a Roux Y Gastric Bypass másnéven Bypass műtét.

Kérjen konzultációs időpontot!

Amennyiben bővebb információkra van szüksége,
forduljon hozzánk bizalommal!

Tudjon meg többet a túlsúlycsökkentő műtétekről, merítsen erőt mások sikertörténeteiből!

A semmelweis egyetemen segítünk a fogyásban a legkorszerűbb műtéti beavatkozásokkal

Testtömeg-index (bmi) kalkulátor

Testtömeg-index (bmi) kalkulátor

Számolja ki jelenlegi testömeg-indexét és hasonlítsa össze az optimálissal

Nekik sikerült

Nekik sikerült

Gyűjtsön inspirációt és tapasztalatot mások tapasztalatai, meglátásai alapján a bariátriai beavatkozással kapcsolatban!

Gyakori kérdések/ GY.I.K.

Gyakori kérdések/ GY.I.K.

Rövid kérdések és válaszok bariátriai műtétek témakörében.
Bariátriai Műtétek Gastric Sleeve Műtét

Hogyan zajlik a gastric bypass műtét?

A műtét előnye a restriktív és malabszoptív technika ötvözése, mely valamivel gyorsabb és stabilabb fogyást tesz lehetővé. Bizonyos gastrosntestinális betegségeknél (pl. Gastro-Oesophageális-Reflux, röviden: GER) elsődlegesen választandó eljárás.

Hátránya a felszívódási zavar okozta tartós hiányállapotok kialakulása, melyek állandó pótlást igényelnek (proteinek, vitaminok, nyomelemek, stb.), illetve a rövidebb emésztési út miatti esetleges Dumping syndroma okozta panaszok. (A gyomor nem képes tároló szerepét betölteni, s hirtelen kerül a táplálék a patkóbélbe, ezért puffadás, hányás fordulhat elő korai tünetként, étkezést követően.)

Ki tud segíteni Önnek?

Dr. Merkel Keresztély Ph.D, sebész,
A Nemzetközi Bariátriai Társaság tagja

Több, mint húsz éves szakmai múlttal  és megannyi sikeres sebészeti beavatkozás után betegközpontú szemléletmóddal, és a bariátriai beavatkozások legkorszerűbb orvostechnikai megoldásaival segít a pácienseknek visszanyerni az önbizalmukat és megadni az új élet megkezdésének reményét. 

Dr. Merkel Keresztély - Bariártiai Műtétek

HOGYAN JUTHAT EL A BEAVATKOZÁSIG?

SZAKORVOSI EGYEZTETÉS
Kollegánk részletes tájékoztatást ad a beavatkozásról, valamint a beavatkozásig hátralévő időben szükséges előkészületekről.

ELŐZETES VIZSGÁLATOK A MŰTÉT ELŐTT
A beteg műtét előtti állapotának alapos felméréséhez az alábbi vizsgálatokra van szükség: dietetikus, pszichológus, mellkasröntgen, EKG, szív-és hasi ultrahang, melyeket örömmel megszervezünk önnek, de ha lakhelye ezt indokolja, akkor a szakorvosunkkal egyeztetve ezt Ön is elvégeztetheti. Amit mindenképpen nálunk kell elvégeztetnie, az az altatóorvosi konzultáció, amit optimális esetben a műtét előtt néhány nappal teszünk meg.

A BEAVATKOZÁS ELŐTTI HETEKBEN
A beavatkozás előtti egy hónapban fontos, hogy betartsa azt a speciális diétát, amit szakorvosunk Önnek előír, illetve megtörténjenek azok az előzetes beavatkozások, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a műtét kockázatait minimalizáljuk.

A MŰTÉT HATÁSÁRA MILYEN BETEGSÉGEK, KELLEMETLENSÉGEK KERÜLHETŐK EL?

KARDIOLÓGIAI KOCKÁZATOK
A jelentős túlsúllyal küzdő betegeknél kiemelten magas a kockázata mind a koszorúér eredetű, mind a koszorúér betegségeknek, amely Magyarországon az egyik vezető halál ok.

MAGAS VÉRNYOMÁS
A testsúlycsökkentő műtét nélkül a betegek igen jelentős kockázatnak vannak kitéve a magas vérnyomás által okozott betegségek által, a bariátriai műtétek ugyanakkor ennek kockázatát igen jelentősen csökkentik.

ÍZÜLETI, GERINC ÉS VÉGTAGFÁJDALMAK
A jelentős, akár a normális testsúllyal megegyező nagyságrendű túlsúly mozgatása hosszútávon hatalmas felesleges terhet ró az ízületekre és a gerincre, így a műtét következtében jelentősen lecsökkenő túlsúly az ízületi és végtagfájdalmakat is eltűnteti.

FÉRFI ÉS NŐI MEDDŐSÉG, SZEXUÁLIS TELJESÍTŐKÉPESSÉG
A jelentős túlsúly korlátozhatja a nemzőképességet, negatívan hatnak a szexuális potenciálra. A beavatkozást követően jelentősen javulhat a nemzőképesség és normalizálódik a libidó.

A 2-ES TÍPUSÚ CUKORBETEGSÉG
A túlzott elhízás igen jelentős hatással van a cukorbetegség kialakulására. A műtéten átesett betegek jelentős részénél vagy megszűnt, vagy jelentősen normalizálódott a cukorbetegség súlyossága.

ÉLETTARTAM
A fentiek együttes negatív hatása az életkilátásokat is jelentősen rontja. Több évtizeddel lerövidíthetik a túlsúly okozta járulékos betegségek a páciens életkilátásait.

Kérjen konzultációs időpontot!

Amennyiben bővebb információkra van szüksége,
forduljon hozzánk bizalommal!

Mennyibe kerülnek a bariátriai műtétek?

A semmelweis egyetemen magyarországon egyedülálló árakkal várjuk!

Bariátriai sleeve műtét

Bariátriai sleeve műtét

2.090.000 Ft

Vegye igénybe a bariátriai sleeve műtéti szolgáltatásunkat egyedülálló kedvezményekkel, a Semmelweis Egyetem infrastruktúráját kihasználva!

Bariátriai bypass műtét

Bariátriai bypass műtét

2.190.000 Ft

Vegye igénybe a bariátriai sleeve műtéti szolgáltatásunkat egyedülálló kedvezményekkel, a Semmelweis Egyetem infrastruktúráját kihasználva!

Mini gastric bypass

Mini gastric bypass

2.190.000 Ft

Vegye igénybe a bariátriai sleeve műtéti szolgáltatásunkat egyedülálló kedvezményekkel, a Semmelweis Egyetem infrastruktúráját kihasználva!

Keressen fel bennünket a Semmelweis egyetemen!

Címünk

Címünk

Semmelweis Egyetem I.sz. Sebészeti Klinikája

1082 Budapest Üllői út 78.

Központi előjegyzés

Központi előjegyzés

Hétfő – Csütörtök: 08:00 – 18:00
Péntek: 08:00 – 16:00
+36 1 550 7007

Kérdése van?

Kérdése van?

Írjon nekünk e-mailt

info@semmelweiskft.hu

Semmelweis Premium Logo

Semmelweis Kft. © 2022. Minden jog fenntartva!